flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей

19 грудня 2019, 23:30

          18 грудня 2019 року в Орджонікідзевському міському суді Дніпропетровської області відбулася зустріч працівників суду зі школярами 9 класу КЗ "Навчально-виховний комплекс №2 (середня школа І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад) м. Покров Дніпропетровської області" в рамках заходу «Відкритого уроку ознайомлення школярів з роботою суду».
Програма проведення відкритого уроку включала в себе екскурсію приміщенням суду: залів судових засідань, стендів з додатковою інформацією; ознайомлення з діяльністю суду, роботою суддів, працівників апарату суду, а також доповідь про судові реформи та нововведення у законодавстві з питань судоустрою та участь у судовому засіданні.
Даний захід проводив заступник керівника апарату суду який ознайомив учасників заходу з діяльністю суду та інноваційними підходами до роботи, а також зазначив, що проведення таких заходів позитивно впливає на формування правосвідомості громадян та рівня довіри до суду.
Школярі мали змогу почути доповіді на теми: «Завдання суду. Нововведення у законодавстві з питань судоустрою», «Апарат суду: організація роботи, розподіл обов’язків між працівниками», «Основні положення Законів України  Про державну службу та Про судоустрій і статус суддів».
          Ознайомлення з роботою суду  розпочалося з  канцелярії  суду,  де присутні  дізналися  про  реєстрацію,  рух документів, що надходять до суду  та  порядок  роботи  з  ними  в  програмі  Д-3, порядок реєстрації справ різних категорій. Також у доступній для школярів формі було роз’яснено  порядок  надання  та  отримання інформації, порядок звернення до суду, про що слід пам`ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні  наслідки порушення правил поведінки в  суді.
Заступник керівник апарату суду побажав наснаги в здобутті нових знань, успішного вибору життєвого шляху та повної реалізації своїх можливостей!